preskoči na sadržaj

Osnovna škola Metel Ožegović Radovan

 > Naslovnica
vijesti

Obavijest o rezultatima natječaja

Autor: Vedran Škarica, 6. 12. 2021. 14:00

Radno mjesto:
učitelj/ica povijesti,
učitelj/ica biologije,
učitelj/ica matematike.

 [više]

49. HUMANITARNA AKCIJA HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA „SOLIDARNOST NA DJELU 2021.“

Autor: Sanja Polančec, 26. 11. 2021. 13:50

Osnovna škola Metel Ožegović iz Radovana i ove je godine bila uključena u 49. humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2021.“. Akcija je trajala od 8. listopada 2021. do 8. studenoga 2021.

Gradsko društvo Crvenog križa (GDCK) Ivanec provelo je ovu humanitarnu akciju s ciljem ublažavanja ili sprečavanja mogućih uzroka socijalne isključenosti, u svrhu poboljšanja životnih uvjeta,  osiguravanja odjeće, obuće, higijenskih potrepština i osiguravanja uvjeta školovanja za djecu obitelji koje su u riziku od siromaštva.

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje

Autor: Sanja Polančec, 17. 11. 2021. 13:30

U četvrtak, 18. studenog 2021. godine obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pa tog dana nema nastave.

U petak, 19. studenog 2021. godine svi učenici prate nastavu prema modelu C (online) prema uputama svojih učitelja/ica.

 [više]

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Sanja Polančec, 17. 11. 2021. 12:04

Učenici naše škole prigodnim su se aktivnostima uključili u  spomen-čin I u mom gradu Vukovar svijetli te obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

 [više]

Posjet tvornici VIN – Projekt d.o.o.

Autor: Sanja Polančec, 16. 11. 2021. 10:58

Učenici OŠ Metel Ožegović Radovan - PO Margečan koji su uključeni u izvannastavnu aktivnost  METEO STEMići čija je voditeljica učiteljica Jelena Bosak, posjetili su tvornicu VIN - PROJEKT d.o.o. u Margečanu.

Oduševljenje učenika čulo se već kada smo se približavali ulaznim vratima tvornice. A pitanje učenika, „Hoćemo li stvarno ući unutra?“, najbolje opisuje njihovo uzbuđenje. Naime, učenici svaki dan prolaze pokraj tvornice, ali ono što se unutra događa bila je prava nepoznanica.

 [više]

Poziv na procjenu i vrednovanje kandidata

Autor: Vedran Škarica, 15. 11. 2021. 12:43

Radno mjesto:
učitelj/ica povijesti,
učitelj/ica biologije,
učitelj/ica matematike.

 [više]

"Draga domača rieč 2021."

Autor: Sanja Polančec, 10. 11. 2021. 13:10

Gradska čitaonica i knjižnica „Gustav Krklec“   u Ivancu tijekom rujna objavila je povodom manifestacije „Mjesec hrvatske knjige 2021.“ 41. književni natječaj „Draga domača rieč 2021.“. Učenici naše škole, kao i mnogih prethodnih godina, rado su se odazvali i poslali svoje pjesme na kajkavskom narječju. Na ovogodišnju „Dragu domaču rieč“ javilo se 114 autora ( učenika i odraslih) s ukupno 204 rada. Pristigle su pjesme trinaest škola,  a ovogodišnja smotra iznjedrila je 96 pjesama učenika.

 [više]

Upute HZJZ-a i MZO-a vezane uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 6. 11. 2021. 22:19

U skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom, 5. studenog 2021. godine, HZJZ i MZO objavile su nove Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./22. Njima se utvrđuje obavezno nošenje maski za učenike od 5. razreda nadalje tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionicama. Cijeli dokument nalazi se u prilogu.

 [više]

Organizacija nastave od ponedjeljka, 8. studenog 2021. godine

Autor: Sanja Polančec, 5. 11. 2021. 11:12

Poštovani roditelji, dragi učenici,

od ponedjeljka, 8. studenog 2021. godine, nastava se nastavlja provoditi po Modelu A (nastava u školi), uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, za sve učenike škole.

 [više]

Svjetski dan animiranog filma - 28. listopada

Autor: Sanja Polančec, 28. 10. 2021. 11:27

Svjetski dan animiranog filma prigodno su obilježili učenici od 5. do 8. razreda. Obukli su majice s likovima iz animiranih filmova i na satovima Hrvatskoga jezika gledali animirane filmove te učili o animaciji. Tijekom velikog odmora u holu škole prikazivali su se animirani filmovi.

 [više]

Dani kruha u PO Margečan i PO Gačice

Autor: Sanja Polančec, 19. 10. 2021. 12:10

Učenici i učiteljice PO Margečan i PO Gačice obilježili su Dane kruha. Učenici su izrađivali palku, pitu od jabuka, kekse, slance, klipiće, kruh i slane krekere. Nakon dobro obavljenog posla, uživalo se u zajedničkoj degustaciji pečenih proizvoda.

 [više]

Tjedan školskog doručka

Autor: Sanja Polančec, 18. 10. 2021. 09:24

U periodu od 11. do 15. listopada 2021. godine obilježili smo nacionalni Tjedan školskog doručka. Ovaj projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ima cilj podići svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete. Ovogodišnja tema Tjedna školskog doručka bila je Povrtni doručak. Jelovnik školskih doručaka bio je prilagođen zadanoj temi - učenici su kušali namaz od graha, kajganu s povrćem, tunu na crveno sa širokim rezancima, sendvič od kukuruznog kruha sa šunkom, sirom i rajčicom i zobene pahuljice s jabukom. Na Satovima razrednika dodatno se doprinijelo obilježavanju teme organiziranjem različitih aktivnosti. Učenici pojedinih razreda ocjenjivali su školske povrtne doručke i svoj izvještaj uručili školskoj kuharici. Jedan je dio učenika samostalno izrađivao tjedne jelovnike doručaka. Rješavali su kviz o zdravoj prehrani. Nastali su originalni stihovi o voću i povrću, kao i prekrasni likovni radovi. Učenici iz PO Margečan napravili su intervju sa svojom školskom kuharicom i  izložili ga na svojoj oglasnoj ploči. Jedan dio učenika posvetio se istraživanju i osmišljavanju finih recepata u koje su ubacili zdrave namirnice, voće i povrće. Nakon ovakvog zanimljivog tjedna, sigurni smo da će se naši učenici aktivno uključiti i u izradu tjednih jelovnika u svojim obiteljima. 

 [više]

Obilježili smo Dječji tjedan (4.10.2021. - 8.10.2021.) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 11. 10. 2021. 13:34

Dječji tjedan obilježava se prvog tjedna u mjesecu listopadu, a ove školske godine i naša se škola priključila njegovu obilježavanju. Učiteljica Glazbene kulture Nikolina Benko i učiteljica Hrvatskoga jezika Jelena Piskač osmislile su aktivnosti za učenike od 1. do 8. razreda. U ponedjeljak su učenici za vrijeme velikih odmora uživali u programu Otvorenog radija, a neki su uz glazbu čak i zaplesali. Utorak je bio filmski dan – učenici od 1. do 4. razreda pogledali su animirani film „Profesor Baltazar“, dok su viši razredi uživali u komediji „Mucica“ redatelja Alda Tardozzija. U srijedu su učenici nižih razreda za vrijeme velikog odmora zaigrali društvene igre, a učenici od 5. do 8. razreda stjecali su nova znanja i iskustva na terenskoj nastavi. U četvrtak su školom šetale vile i kraljevne koje su u učionicama nižih razreda čitale bajke „Mala vila“ i „Sebični div“, dok su učenici viših razreda slušali radio. Tjedan je završio raspjevanim i rasplesanim petkom. Učenici od 1. do 8. razreda sudjelovali su u više nego zabavnom plesnom izazovu na pjesmu „My bestie“. Kako je tjedan izgledao možete pogledati u galeriji.

 [više]

Terenska nastava u Oroslavje i Krapinu

Autor: Sanja Polančec, 11. 10. 2021. 12:46

Dana 6.10.2021. godine učenici 5.a, 5.b i 6.razreda u pratnji njihovih razrednika Gorana Bunčića, Darinke Krobot Obadić, Mirjane Piskač Pozder i učiteljice Glazbene kulture Nikoline Benko bili su na terenskoj nastavi u Oroslavju i Krapini. U Oroslavlju su uz stručno vodstvo razgledali Park znanosti, a u Krapini su također uz stručno vodstvo razgledali Muzej neandertalaca. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera svi planirani ishodi su ostvareni.

 [više]

Terenska nastava u Smiljan i Ogulin

Autor: Sanja Polančec, 11. 10. 2021. 10:03

U srijedu, 6. listopada 2021. godine, naša je škola za učenike 7.a, 7.b i 8. razreda organizirala terensku nastavu u Smiljan i Ogulin. U pratnji učiteljice Geografije Kristine Sadibašić, učiteljice Engleskog jezika Maje Kovačić, učiteljice Hrvatskog jezika Jelene Piskač i učitelja Matematike Nikice Juranovića putovalo je 49 učenika raspoređenih u dva autobusa.

 [više]

Zbor malih pjesnika u Zlataru

Autor: Sanja Polančec, 4. 10. 2021. 13:48

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića Zlatar u subotu, 2. listopada 2021. godine, u sklopu 52. manifestacije „Dani kajkavske riječi” održan je „Zbor malih pjesnika Zlatar 2021”. Na natječaj su prispjela 324 rada, a pjesma „Uživam” naše učenice 7.a razreda, Nike Boltižar, našla se među 53 pjesme koje su tiskane u zbirci. Svojim sudjelovanjem i nastupom na „Zboru malih pjesnika Zlatar 2021.” Nika i njezina voditeljica Jelena Piskač pridonijele su promicanju kajkavskog pjesništva među mladima.

 [više]

Obilježavanje Europskog dana jezika

Autor: Sanja Polančec, 29. 9. 2021. 12:30

Učenici sedmog i osmog razreda naše škole sudjelovali su na obilježavanju Europskog dana jezika koje se je održalo u subotu, 25. rujna 2021. godine u Varaždinu na Franjevačkom trgu.

Učenici su propagandnim materijalima koje su sami izradili, promovirali učenje njemačkog jezika, koje je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj od velike važnosti zbog česte poslovne i turističke  povezanosti.

 [više]

Termini testiranja za Centre izvrsnosti Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 29. 9. 2021. 12:19

Poštovani roditelji, dragi učenici,

Centri izvrsnosti Varaždinske županije objavili su vrijeme i način testiranja za ulaz u neke od centara. Centri će također i e-mailom obavijestiti kandidate o terminima i načinima testiranja. U privitku se nalaze sve važne informacije. 

 [više]

“Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Krapina 2021.”

Autor: Sanja Polančec, 13. 9. 2021. 12:24

U utorak, 7. rujna 2021. godine, održan je u Krapini 36. dječji festival „ Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu - Krapina 2021.” Na natječaj za dječji festival prispjelo je 357 literarnih radova iz 58 osnovnih škola, a među 70 radova odabranih za objavu u knjižici našle su se pjesme dviju naših učenica.

            Svojom pjesmom „Zvonček” predstavila se Laura Koščak, naša bivša učenica 8.a razreda, a pjesmu „Muoja mati” napisala je Eva Lacković (M), učenica 6. razreda. Autorice su pjesme krasnoslovile u sklopu manifestacije „Tjedan kajkavske kulture” u dvorištu Galerije grada Krapine te svojim nastupom pokazale ljepotu našeg mjesnog govora. Mentorica Lauri bila je učiteljica Ana Đokić, dok je Evu vodila učiteljica Jelena Piskač.

            Čestitke Lauri i Evi te mnogo uspjeha u daljnjem stvaralaštvu!

 [više]

Centri izvrsnosti Varaždinske županije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 7. 9. 2021. 08:59

Dragi učenici, poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi brošura s informacijama o Centrima i Programima s poveznicama na mrežne stranice www.civz.hr gdje je dostupan detaljan opis programa ili radionica koji se u pojedinom Centru/Programu izvode.

Online prijave za uključivanje u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2021./22. traju od 6. do 20. rujna 2021. godine. Zaključna testiranja provest će se u razdoblju od 27. rujna do 2. listopada 2021., a nastava u Centrima počinje 23. listopada 2021. godine. 

Link za online prijavu

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Sanja Polančec, 31. 8. 2021. 13:40

Dragi učenici, poštovani roditelji,

nastava za sve učenike škole počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine.

Učenici od 2. do 8. razreda prvog dana nastave dolaze u školu u 8.00 sati. Za učenike od drugog do četvrtog razreda organizirat će se nastava u trajanju od tri školska sata (do 10.25 sati), a za učenike od petog do osmog razreda u trajanju od četiri školska sata (do 11.20 sati). Za učenike putnike organiziran je prijevoz školskim autobusom u školu prema dosadašnjem voznom redu, a povratak će biti nakon nastave (u 10.25 i u 11.20 sati).

Učenici prvog razreda dolaze u školu u pratnji jednog roditelja, u Radovan u 10.00 sati, a u Područne odjele Margečan i Gačice u 9.00 sati. Roditelji su obvezni nositi zaštitne maske za lice. Učenici prvog razreda iz Radovana prijem će imati u sportskoj dvorani.

Besplatni udžbenici bit će svim učenicima podijeljeni prvog dana nastave pa je potrebno sa sobom ponijeti školsku torbu.

Školska kuhinja počinje s radom u utorak, 7. rujna 2021. godine.

U školi se i dalje primjenjuju epidemiološke mjere. Kod ulaza u školu potrebno je nositi zaštitnu masku za lice, paziti na međusobni razmak i dezinficirati ruke. Učenici razredne nastave koriste ulaz u „novu školu“, a učenici predmetne nastave ulaze u „staru školu“.

Mole se svi učenici i roditelji da se ne dolazi u školu, kako prvog dana nastave, tako i nadalje, u slučaju povišene temperature, simptoma respiratornih bolesti ili simptoma zaraznih bolesti. O navedenom roditelj obavještava školu/razrednika te se javlja svom liječniku.

Učenici koji koriste organizirani prijevoz obavezno nose zaštitne maske i paze na međusobni razmak.

Ostale važne informacije primit će učenici u školi od svojih razrednika/ce.

 [više]

Samovrednovanje škole - školska godina 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 9. 7. 2021. 12:00

U svibnju 2021. godine učenici, roditelji i učitelji škole ispunjavali su online upitnike u svrhu provedbe samovrednovanja škole.

U priloženom dokumentu nalazi se analiza rezultata provedenih upitnika. Hvala svima na sudjelovanju.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Sanja Polančec, 6. 7. 2021. 09:26

U srijedu, 7. srpnja 2021. godine, učenici od 1. do 7. razreda dolaze na podjelu svjedodžbi u 9.00 sati.

Istog dana u 10.00 sati održat će se svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda.

 [više]

Donirali smo prikupljene plastične čepove Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma

Autor: Sanja Polančec, 17. 6. 2021. 09:15

Hvala svim našim vrijednim učenicima koji su sudjelovali u prikupljanju plastičnih čepova tijekom ove nastavne godine! 

 [više]

Obavijest grada Ivanca roditeljima učenika od 2. do 8. razreda u šk. god. 2021./22. - Nadoknada troškova za radne bilježnice i mape Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 16. 6. 2021. 08:46

Grad Ivanec poziva sve roditelje učenika od 2. do 8. razreda osnovnih škola (koji imaju prebivalište na području grada Ivanca) da podnesu zahtjev za nadoknadu troškova nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa.

Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i trošak nabave likovnih mapa.

Roditelji za to trebaju popuniti obrazac u privitku (koji mogu dobiti i u Gradu) te ga zajedno s preslikom računa dostaviti u Grad osobno (na prijemnom šalteru u prizemlju Gradske vijećnice, Trg hrvatskih ivanovaca 9b) ili online, na sljedeće e-mail adrese: visnja.pintaric@ivanec.hr,  grad@ivanec.hr

Zahtjevi se podnose do 31. srpnja 2021. godine.

 [više]

182. Dan škole

Autor: Vedran Škarica, 2. 6. 2021. 13:56

 

Dragi učenici, poštovani učitelji i roditelji!


Naša škola slavi svoj veliki 182. rođendan. Zbog epidemioloških mjera, proslava Dana škole i ove godine ne može biti kao nekad, već smo za sve vas pripremili kratak pregled dječjega stvaralaštva. Sretni smo što barem na ovaj način možemo s vama podijeliti dio lijepih trenutaka koje smo proveli u školi. Ovom prigodom ujedno zahvaljujemo svima vama koji na bilo koji način sudjelujete i doprinosite našem uspješnom radu.

Sretan vam Dan naše škole!

Željkica Hanžek-Paska

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave od 17. svibnja 2021.g. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 13. 5. 2021. 11:48

Od ponedjeljka, 17. svibnja 2021. godine, nastava za učenike od 1. do 8. razreda izvodi se prema modelu A - nastava u školi licem u lice uz pridržavanje epidemioloških uvjeta.

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Besplatna školska prehrana za školsku godinu 2021./22. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 12. 5. 2021. 13:02

Poštovani roditelji/posvojitelji/skrbnici,

U školskoj godini 2021./2022. nastavlja se projekt besplatne školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Pravo na oslobođenje od plaćanja školske prehrane imaju djeca iz obitelji koje su korisnici prava na  doplatak za djecu u Republici Hrvatskoj.

Za ostvarivanje prava za oslobađanje učenika od plaćanja školske prehrane, roditelji, posvojitelji ili skrbnici učenika trebaju školi dostaviti popunjeni priloženi Zahtjev za financiranje školske prehrane.

Zahtjev se popunjava na ime roditelja, posvojitelja ili skrbnika koji ostvaruje pravo na dječji doplatak te ga je potrebno popuniti za svako dijete pojedinačno. Također vas molimo da na zahtjevu upišete razred koji će dijete polaziti sljedeću školsku godinu.

Popis prijavljene djece, s podacima o  nositelju dječjeg doplatka Škola  dostavlja Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Područnoj službi u Varaždinu koja će provjeriti ostvaruju li prijavljena djeca pravo na dječji doplatak u 2021. godini.

Popunjene zahtjeve potrebno je dostaviti u OŠ Metel Ožegović Radovan najkasnije do ponedjeljka, 18. lipnja 2021. godine do 14 sati (u tajništvo škole). U privitku se nalaze Zahtjev i Dopis.

                                                                                RAVNATELJICA:

                                                                                Željkica Hanžek-Paska

 [više]

Prikupljali smo potrepštine za Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Antuna" u Varaždinu

Autor: Sanja Polančec, 11. 5. 2021. 13:31

U razdoblju od 3. do 7. svibnja u prostorijama naše škole OŠ Metel Ožegović, PO Margečan i PO Gačice, s učenicima nižih razreda, održana je kratka humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu „Kruh sv. Antuna“ u Varaždinu. Ovaj volonterski projekt provode članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži u Varaždinu. Cilj akcije je pomoći ugroženim obiteljima i pojedincima našeg grada i okolice.

Potrebitima se pomaže podjelom paketa koji sadrži raznovrsne artikle potrebne za pristojan i dostojanstven život.

Naši učitelji i učenici pokazali su još jednom da imaju veliko srce, kao i njihovi roditelji. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i doprinosu. Lijepo je primati, ali je još ljepše i plemenitije darivati!

 [više]

Organizacija nastave od 10. do 14. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 7. 5. 2021. 08:06

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite, osnovne škole u Varaždinskoj županiji od 10. do 14. svibnja 2021. godine, organiziraju nastavu na sljedeći način:

- učenici od 5. do 8. razreda će pohađati nastavu prema modelu C (nastava na daljinu)

- učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pohađati u školi, prema modelu A.

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Organizacija nastave od 3. do 7. svibnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 30. 4. 2021. 10:02

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite, osnovne škole u Varaždinskoj županiji od 3. do 7. svibnja 2021. godine, organiziraju nastavu na sljedeći način:

- učenici od 5. do 8. razreda će pohađati nastavu prema modelu C (nastava na daljinu)

- učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pohađati u školi, prema modelu A.

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Organizacija nastave od 26. do 30. travnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 23. 4. 2021. 08:24

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Varaždinske županije te preporuci Osnivača Škole, nastava se za učenike od 5. do 8. razreda, u razdoblju od 26. do 30. travnja 2021. godine, organizira i izvodi prema C modelu (online).

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava se organizira prema modelu A (nastava u školi uz pridržavanje epidemioloških Uputa).

U prilogu se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Noć knjige

Autor: Vedran Škarica, 22. 4. 2021. 08:38

 [više]

Obilježili smo Dan hrvatske knjige

Autor: Sanja Polančec, 22. 4. 2021. 08:15

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1996. godine, 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, kao simboličan čin sjećanja na Marka Marulića, autora epa Judita, dovršenog na današnji datum 1501. godine.

            Na satovima Hrvatskoga jezika učenici 8.b razreda čitali su ulomak iz Marulićeva epa „Judita”  i ulomak iz prvog hrvatskog romana „Planine” autora Petra Zoranića te raspravljali o njihovoj važnosti za hrvatsku književnost. Po uzoru na Zoranića i njegovo prikazivanje vrijednih književnih djela za pojedini narod,  učenici su nacrtali svoje stablo jabuka u čije su plodove upisivali imena hrvatskih autora i djela koja smatraju važnima. Budući da je cilj obilježavanja Dana hrvatske knjige promicanje knjige i kulture čitanja, nadamo se da će vas njihovi radovi potaknuti da pročitate barem jedno djelo sa „Stabla hrvatskih jabuka”.

 [više]

Organizacija nastave od 19. do 23. travnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 16. 4. 2021. 13:08

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Varaždinske županije te preporuci Osnivača Škole, nastava se za učenike od 5. do 8. razreda, u razdoblju od 19. do 23. travnja 2021. godine, organizira i izvodi prema C modelu (online). Za učenike od 1. do 4. razreda nastava se organizira prema modelu A (nastava u školi uz pridržavanje epidemioloških Uputa).

U prilogu se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Organizacija nastave od 12. do 16. travnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 8. 4. 2021. 13:07

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite, osnovne škole u Varaždinskoj županiji od 12. do 16. travnja 2021. godine, organiziraju nastavu na sljedeći način:

- učenici od 5. do 8. razreda će pohađati nastavu prema modelu C (nastava na daljinu)

- učenici od 1. do 4. razreda nastavu će pohađati u školi, prema modelu A.

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Sretan Uskrs zele vam ucenici i djelatnici skole!

Autor: Vedran Škarica, 3. 4. 2021. 18:14

 [više]

Odluka o odabiru ponuda za predstavljanje roditeljima učenika 7. i 8. razreda - Školska ekskurzija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 26. 3. 2021. 10:37

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za realizaciju višednevne izvanučioničke nastave - školske ekskurzije, donosi Odluku o odabiru ponuda za predstavljanje roditeljima učenika 7. i 8. razreda koja se nalazi u prilogu.

 [više]

Odluka o odabiru ponuda za predstavljanje roditeljima učenika 3. i 4. razreda - Škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 26. 3. 2021. 10:28

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za realizaciju višednevne izvanučioničke nastave - škole u prirodi, donosi Odluku o odabiru ponuda za predstavljanje roditeljima učenika 3. i 4. razreda koja se nalazi u prilogu.

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave od 29. ožujka do 1. travnja 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 25. 3. 2021. 13:21

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite, osnovne škole u Varaždinskoj županiji od 29. ožujka do 1. travnja 2021. godine, učenici od 5. do 8. razreda će pohađati nastavu prema modelu C (nastava na daljinu). Učenici od 1. do 4. razreda nastavu će i dalje pohađati u školi (prema modelu A).

U petak, 2. travnja 2021.g. započinje proljetni odmor učenika, a nastava će početi 12. travnja. O načinu provođenja nastave od 12. travnja bit ćete pravovremeno obaviješteni.

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

„Nestašna vreća na snijegu“ dobila Županovu nagradu

Autor: Sanja Polančec, 19. 3. 2021. 13:43

Osnovna škola Vidovec, 17. i 18. ožujka, bila je domaćin Županijske smotre LiDraNo za osnovne škole. Na smotri su sudjelovali naši učenici petog razreda, Matej Vidaček u kategoriji literarnog izraza i Karla Koščak u dramsko-scenskom izrazu u kategoriji pojedinačnih nastupa. Njihov trud bio je zapažen na županijskoj razini smotre. Odlukom Povjerenstva za literarni izraz rad Mateja Vidačeka „Nestašna vreća na snijegu“ dobio je Županovu nagradu.

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Sanja Polančec, 19. 3. 2021. 12:30

21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom ili Dan šarenih čarapa. U petak, 19.3. ovaj smo važan dan obilježili u našoj školi. Naučili smo da je djeci oboljelima od sindroma Down tijekom djetinjstva potreban poseban način učenja te različiti medicinski i rehabilitacijski postupci. Učenici su se rado aktivno uključili i time pokazali podršku osobama sa sindromom Down. I mi želimo doprinjeti većem poštivanju prava, razumijevanju i poboljšanju kvalitete života osoba sa sindromom Down.

 [više]

Obilježili smo Međunarodni dan materinskoga jezika i Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Autor: Sanja Polančec, 1. 3. 2021. 09:07

“Svake godine 21. veljače podsjetimo se na važnost jezika koji zovemo materinskim. Riječ je o jeziku kojim bismo trebali moći izraziti najširi raspon vlastitih misli, najnježnije nijanse svojih emocija. Materinskim jezikom služimo se najbolje i najpreciznije – jer je u nas usađen od naših početaka.

Svjestan njegove važnosti, UNESCO je 1999. godine donio odluku o proglašenju 21. veljače Međunarodnim danom materinskog jezika, želeći nas podsjetiti na obavezu očuvanja vlastitog jezika, ali i jezične raznolikosti na globalnoj razini. Izumiranje koje prijeti brojnim jezicima diljem svijeta prijetnja je i svijetu u cjelini, zbog bogatstva koje se na taj način gubi u nepovrat.”

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Sanja Polančec, 24. 2. 2021. 14:42

Svake se godine zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava Dan ružičastih majica. Taj se dan u Hrvatskoj obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Cilj je obilježavanja tog dana senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite. Želi ih se potaknuti na kritičko promišljanje te unaprijediti njihove socijalno-emocionalne kompetencije. U našoj školi provedene su radionice sa svim učenicima s ciljem obilježavanja Dana ružičastih majica. Aktivnosti su se razlikovale obzirom na dob učenika te njihove interese i potrebe: učenici su pisali poruke podrške i nenasilja, sudjelovali su u raspravama, potpisivali ugovor o nenasilju, likovno i kreativno se izražavali.

Sve veći izazovi današnjeg modernog vremena zahtijevaju od mladih zdravo i odgovorno ponašanje. Današnji je dan prilika da tome posvetimo punu pozornost i o tome svjesno promišljamo.

Pruži ruku, budi prijatelj!

 [više]

Održan virtualni LiDraNo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 16. 2. 2021. 11:42

Našoj Osnovnoj školi Metel Ožegović pripala je čast domaćinstva Međuopćinske smotre LiDraNo 2021. godine za Područje Ivanec koje obuhvaća škole: OŠ Andrije Kačića Miošića, Donja Voća; OŠ Ante Starčevića, Lepoglava; OŠ Franje Serta, Bednja; OŠ grofa Janka Draškovića, Klenovnik; OŠ “Gustav Krklec”, Maruševec; OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec; OŠ Ivana Rangera, Kamenica; OŠ Izidora Poljaka, Višnjica i OŠ Metel Ožegović, Radovan. Smotra je održana u petak, 12. veljače na internetu, pomoću Zoom aplikacije sukladno epidemiološkim mjerama Stožera za civilnu zaštitu i uputama Agencije za odgoj i obrazovanje. Na ovogodišnji LiDraNo pristigla su  44 literarna rada i 3 novinarska rada. U kategoriji pojedinačnih dramsko-scenskih nastupa bilo je prijavljeno šestero učenika. Posebnim pravilima za provedbu smotre određeno je da, nažalost, nema skupnih nastupa u dramsko-scenskom izrazu. Ukupno je sudjelovalo 45 učenika i 18 mentora iz 9 škola.

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA – POTRAGA ZA BOLJIM I SIGURNIJIM INTERNETOM U 2021.

Autor: Sanja Polančec, 12. 2. 2021. 13:29

Drugi tjedan u mjesecu  veljači u našoj školi već se tradicionalno obilježava kao „Dan sigurnijeg interneta“. Raznovrsne aktivnosti na satovima informatike od I. do VIII. razreda nismo ograničili na samo jedan dan, nego smo ih provodili tijekom cijeloga tjedna.
Kod učenika smo nastojali osvijestiti ovogodišnji moto „Potraga za boljim internetom“ kao nešto što će i sami poželjeti, a ne nešto što im želimo nametnuti.

 [više]

Nastavlja se redovna nastava u školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 11. 2. 2021. 21:06

Poštovani roditelji, dragi učenici,

sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Varaždinske županije od 10.veljače 2021.g., nastavlja se organizacija nastave u školi prema modelu A, za sve učenike škole, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. 

Ova Odluka odnosi se na razdoblje od 15. do 28. veljače 2021.g. i nalazi se u privitku, kao i Zaključak Stožera civilne zaštite te Preporuka Epidemiološke djelatnosti.

 [više]

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 1. 2. 2021. 14:00

Dragi učenici,

u privitku se nalazi brošura BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju. 

U brošuri se nalazi puno savjeta kako se kvalitetno brinuti o sebi u ova neočina vremena. Obavezno pročitajte!

 [više]

Obavijest o organizaciji nastave od ponedjeljka, 1. veljače 2021. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 28. 1. 2021. 18:53

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite, osnovne škole u Varaždinskoj županiji od 1. do 12. veljače 2021. godine, organiziraju nastavu prema modelu A (u školi) za sve učenike od 1. do 8. razreda.

Redovna nastava u školi počinje u ponedjeljak, 1. veljače 2021. godine prema redovnom rasporedu sati te autobusnom voznom redu.

Molimo sve učenike da se i dalje odgovorno ponašaju kako za vrijeme vožnje, tako i u školi, poštivanjem svih epidemioloških mjera.

Svima želimo dobro zdravlje te puno uspjeha u učenju i radu!

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz obavijest.

 [više]

Organizacija rada u razdoblju od 18. do 31. siječnja 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 14. 1. 2021. 10:24

Dragi učenici, poštovani roditelji/staratelji,

temeljem Zaključka Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, preporuke Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije te stava Ministarstva znanosti i obrazovanja u periodu od 18. do 31. siječnja nastava se  za učenike 1. do 4. razreda osnovnih škola organizira prema modelu A (nastava u školi), a za učenike od 5. do 8. razreda prema modelu C (online nastava).

Nastava na daljinu odvijat će se prema redovitom rasporedu u realnom vremenu preko aplikacije Teams. Molimo sve učenike za ozbiljan pristup školskim obavezama te da aktivno sudjeluju i prate zadatke i upute svojih učitelja za određeni predmet. Ako učenici nisu u mogućnosti pratiti nastavu iz nekog razloga, molimo roditelje da obavijeste razrednika ili opravdaju izostanak.

Pozivamo i dalje sve učenike i učitelje na maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera te odgovorno ponašanje. Izrečene mjere samoizolacije/izolacije i dalje smo svi dužni poštivati.

Svima vam od srca želimo dobro zdravlje te puno uspjeha i zadovoljstva u radu!

Ravnateljica

 [više]

Prezentacija dječjeg stvaralaštva

Autor: Sanja Polančec, 23. 12. 2020. 09:08

Poštovani roditelji, dragi učenici,

nadamo se da ćete uživati u virtualnoj prezentaciji dječjeg stvaralaštva te da ćemo i ovim putem u vaše domove unijeti dječju radost i blagdansko raspoloženje.

Nakon odabira opcije "play", možete uživati u cjelovitoj prezentaciji prateći strelice na dnu ekrana ili odabirati interaktivne krugove s oznakom pojedine aktivnosti.

 [više]

Obavijest o trajanju zimskog odmora učenika

Autor: Sanja Polančec, 23. 12. 2020. 08:52

Dragi učenici, poštovani roditelji,

zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine.

Nastava počinje 18. siječnja 2021. godine.

Odluka o izmjeni odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Svim učenicima želimo vesele zimske praznike!

 [više]

Božićni ugođaj u našoj školi

Autor: Sanja Polančec, 22. 12. 2020. 08:43

Uživajte zajedno s nama u božićnom ugođaju koji se širi školskim učionicama i hodnicima:

 [više]

Školski medni dan u prvom razredu

Autor: Sanja Polančec, 16. 12. 2020. 08:26

Program "Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka" i ove je godine organiziralo Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, za sve učenike prvih razreda.

Cilj programa je promocija meda lokalnih proizvođača koji su korinici znaka Med hrvatskih pčelinjaka, povećanje njegovog unosa u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda te educiranje učenika o važnosti pčelarstva.

Učenicima prvog razreda su, povodom dana Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, podijeljeni paketići sa staklenkom meda i edukativnom slikovnicom o pčelarstvu prilagođenu njihovoj dobi. 

 [više]

Odluka o načinu izvođenja nastave od ponedjeljka, 14. prosinca 2020. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 11. 12. 2020. 18:41

Dragi učenici, poštovani roditelji,

na temelju Zaključka stožera Civilne zaštite i Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, nastava za učenike od 5. do 8. razreda, od ponedjeljka 14. prosinca i dalje se organizira i izvodi kao nastava na daljinu, prema modelu C.

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava se organizira u školi, kako u matičnoj, tako i u područnim odjelima.

Ova se odluka odnosi na razdoblje od 14. do 23. prosinca 2020. godine.

U privitku se nalaze dokumenti vezani uz ovu obavijest.

 [više]

Nastava na daljinu od 30. studenog 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 27. 11. 2020. 22:47

Dragi učenici, poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se zbog pogoršanja epidemiološke situacije u školi, a prema odluci nadležne epidemiološke  službe Varaždinske županije, za sve učenike škole odvijati nastava na daljinu u sljedeća dva tjedna, prema modelu C.

Učenici kojima je izrečena mjera samoizolacije, dužni su je poštivati.

Svi učenici obavezni su biti aktivni u virtualnim učionicama i svakodnevno pratiti zadatke i upute svojih učitelja/ica, koji će se objavljivati prema važećem rasporedu sati. O učenicima kojima je zbog zdravstvenog stanja otežano praćenje nastave, roditelji će obavijestiti razrednike.

Budimo odgovorni prema sebi i svojem zdravlju i poštujmo sve propisane epidemiološke mjere kako bismo se 14. prosinca mogli vratiti u školske klupe.

 

Ravnateljica:

Željkica Hanžek - Paska

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Autor: Sanja Polančec, 20. 11. 2020. 10:29

U našoj školi, cijeli tjedan prigodno obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu  Vukovara i Škabrnje. Dana 18. studenog, prije 29 godina, nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade, pao je Vukovar.

 [više]

"Vukovar u srcu" učenicima PO Gačice

Autor: Sanja Polančec, 19. 11. 2020. 09:31

Učenici i učiteljice PO Gačice su u utorak, 17. studenog 2020. godine, obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, pod nazivom "Moja domovina Republika Hrvatska - Vukovar u srcu."

 [više]

Nastava na daljinu

Autor: Sanja Polančec, 26. 10. 2020. 19:38

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

zbog narušene epidemiološke situacije te očuvanja zdravlja svih učenika, od sutra, 27. listopada 2020. godine, za sve učenike škole u Radovanu provodit će se nastava na daljinu.

U PO Margečan i PO Gačice izvodit će se i dalje nastava uživo.

U samoizolaciji su samo učenici 1. razreda čija izolacija traje do 2. studenog. 

Učenici od 1. do 8. razreda vratit će se u školske klupe 4. studenog (nakon jesenskih praznika 2. i 3. studenog) ukoliko neće biti pogoršanja epidemiološke situacije unutar kojeg razreda. Ukoliko kod djeteta primijetite pojavu simptoma koronavirusa, obavezno se javite djetetovom obiteljskom liječniku bez obzira na provođenje nastave na daljinu.

Sve detaljne informacije i dalje ćete primati u svoje razredne grupe od svojih razrednika. 

Molimo vas da se odgovorno ponašate prema svom zdravlju poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke kako bismo se čim prije mogli vratiti u školske klupe. 

 

 [više]

Preporuka ZZJZZV o postupanju nakon povratka djece s međužupanijskih ili državnih sportskih natjecanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 20. 10. 2020. 12:55

Poštovani roditelji, draga djeco,

u nastavku vam prenosimo preporuku Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske žuanije vezano uz sudjelovanje djece na međupanijskim i državnim natjecanjima. "Kako je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj vezano uz širenje novog korona virusa i pojavnost virusa u školama u sve većem broju i  ukoliko želimo sačuvati zdravlje u cjelokupnom kolektivu i održati što dulje nastavu uživo,  preporučujem da djeca koja odlaze na međužupanijska / državna sportska natjecanja ne pohađaju nastavu u školi nego da im se omogući praćenje nastave kod kuće barem prvih 7 dana od natjecanja, a nakon toga neka pohađaju nastavu uz pravilno nošenje maske na licu na nastavi sljedećih 7 dana.  To nije mjera stroge samoizolacije nego pojačanog nadzora stanja djeteta. Dijete neka bude na distanci od starijih i bolesnih. Ovo se osobito odnosi na sportove kod kojih dolazi do miješanja djece prilikom odvijanja natjecanja. Pojedinačni sportovi kod kojih se poštuju epidemiološke mjere manje su rizični."

Dopis se nalazi u privitku.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Sanja Polančec, 16. 10. 2020. 13:48

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno se obilježava tijekom mjeseca listopada.

Uz blagoslov i simbolično blagovanje kruha  izražavamo svoju zahvalnost za sve plodove kojima smo bili podareni.

Ove je godine zbog epidemioloških mjera  izostala izložba mirisnih  krušnih proizvoda u holu naše škole u Radovanu.

Danas, 16. listopada u Područnom odjelu Margečan učenici 4. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Dejanom Pavić , vrijedno su pripremali jednostavne sitne kolače i peciva.

 [više]

OBAVIJEST za građane grada Ivanca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 16. 10. 2020. 11:00

Poštovani roditelji, dragi učenici,

molimo vas da obavezno pročitate Obavijest Stožera civilne zaštite grada Ivanca objavljene zbog povećanog broja pozitivnih osoba na koronavirus, a koja se nalazi u prilogu. Prema savjetima HZJZ Varaždinske županije, sve se građane poziva na strpljivost i ponašanje u skladu s preporukama.

Prenosimo i obavijest epidemiologa za slučaj kada je članu kućanstva izrečena mjera samoizolacije: "Osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana unatoč negativnom nalazu testa, mora se izolirati od ostalih članova obitelji kroz cijelo vrijeme inkubacije bolesti koja traje 14 dana. Negativni test ne znači da za koji dan ista osoba neće razviti simptome. Braća ili dijete takve osobe može u školu samo ako je stvarno odvojeno od braće ili roditelja koji je u izolaciji."

 [više]

Upute Stožera CZVZŽ -obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 11. 10. 2020. 12:06

Obzirom na povećan rast broja novo zaraženih na području Varaždinske županije u proteklih nekoliko dana i obzirom na činjenicu da učestalo dolazi do ispadanja grupa i razreda iz odgojno - obrazovnog sustava,  Epidemiološka djelatnost Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije dostavlja upute  za postupanje odgojno – obrazovnih ustanova te roditelja u slučaju potvrde  COVID-19 pozitivnog djeteta/učenika ili djelatnika. Školske ustanove dobivaju obvezu obavještavati i informirati o samoizolaciji i karanteni svakog roditelja djeteta koje se stavlja u tu mjeru. (Škola dobije obavijest od epidemiologa, a škola/razrednici obavještavaju roditelje djece). Uz obavijest roditelji će primiti i Uputu HZJZVŽ o samoizolaciji/ karanteni djece.

Također, ako je Vašem djetetu određena samoizolacija/karantena od strane epidemiologa, a nije vezano uz školu (nego Vaše osobne kontakte) molimo Vas da o tome odmah obavijestite razrednika/školu jer je škola obvezna informacije o broju djece u samozolaciji i broju zaražene djece svakodnevno slati u MZO.

U prilogu se nalaze Upute za roditelje.

 [više]

Prijave učenika za besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 5. 10. 2020. 11:45

Poštovani roditelji/posvojitelji/skrbnici,

U školskoj godini 2020./2021. nastavlja se projekt besplatne školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Pravo na oslobođenje od plaćanja školske prehrane ostvaruju roditelji koji ostvaruju pravo na dječji doplatak.

Za ostvarivanje prava za oslobađanje učenika od plaćanja školske kuhinje, roditelji, posvojitelji ili skrbnici učenika trebaju školi dostaviti popunjeni priloženi Zahtjev za financiranje školske prehrane, koji se nalazi u prilogu obavijesti.

Zahtjev se popunjava na ime roditelja koji ostvaruje pravo na dječji doplatak te ga je potrebno popuniti za svako dijete pojedinačno.

Popis prijavljene djece, s podacima o roditelju, nositelju dječjeg doplatka Škola  dostavlja Zavodu za mirovinsko osiguranje, Područnoj službi u Varaždinu koja će provjeriti ostvaruju li prijavljena djeca pravo na dječji doplatak u 2020. godini.

Popunjene zahtjeve potrebno je dostaviti u OŠ Metel Ožegović Radovan najkasnije do petka, 16. listopada 2020. godine do 14 sati (poslati po djetetu u školu i predati razredniku/razrednici).

 

 [više]

Darovi jeseni

Autor: Sanja Polančec, 5. 10. 2020. 10:51

Učenici 3. razreda iz PO Margečan prikupili su mnoštvo darova jeseni koji ukrašavaju njihove školske prostore.

 [više]

Prometni policajac u prvom razredu

Autor: Ivana Cerovec, 2. 10. 2020. 10:40

Osim što su novi u školi, učenici prvih razreda novi su sudionici u prometu. Kako bi naši učenici bili sigurniji na putu od kuće, 30. rujna 2020. posjetio ih je prometni policajac. Na predavanju, koje se odvijalo na školskom dvorištu, naučili su o sigurnosti u prometu.

 [više]

Prvašići u školskoj knjižnici

Autor: Ivana Cerovec, 1. 10. 2020. 12:34

 

Naši učenici 1. razreda postali su članovi školske knjižnice. U veselom jednosatnom druženju učenici su upoznali školsku knjižničarku te su naučili što je knjižnica, knjižara, posudba te je svaki učenik dobio svoju člansku iskaznicu. Pričali su što se smije, a što se ne smije raditi u knjižnici. 

 [više]

Obavijest za roditelje

Autor: Sanja Polančec, 30. 9. 2020. 12:16

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da se u mjesecu listopadu neće održati poslijepodnevni informativni razgovori za roditelje s obzirom da su u mjesecu rujnu održani roditeljski sastanci za sve razredne odjele.

Roditelji mogu obaviti individualni razgovor s razrednikom/com ili predmetnim učiteljem/com u jutarnjem terminu za primanje roditelja ili u dogovoru s razrednikom/com. 

 [više]

Zbor malih pjesnika Zlatar 2020.

Autor: Sanja Polančec, 22. 9. 2020. 08:52

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar je u sklopu Dana kajkavske riječi organiziralo Zbor malih pjesnika Zlatar 2020. Na natječaj je pristiglo 250 pjesama iz 45 osnovnih škola, a u zborniku objavljeno 60 pjesama među kojima se našla i pjesma Vulitje naše učenice Anje Brežnjak. Stihovima svoje pjesme osigurala je nastup na 51. Zboru malih pjesnika koji se održao 19. rujna 2020. Uspješnim je nastupom doprinijela promicanju kajkavskoga pjesništva našega kraja.

 [više]

Tjedan kajkavske kulture Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 14. 9. 2020. 09:41

Naša škola sudjelovala je u 55. Tjednu kajkavske kulture u Krapini. Na natječaj „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Krapina 2020.” prispjelo je 239 literarnih radova iz 46 škola. Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 62 pjesme koje su izvedene, a u knjižici ih je objavljeno 46. Dječji recital održao se u prekrasnom i akustičnom vrtu Galerije grada Krapine  u utorak, 8. rujna. Učenica 8. a razreda Ana Piskač pročitala je na pozornici svoju pjesmu na kajkavskom narječju „Jutro”. Mentorica je učiteljica hrvatskog jezika Ana Đokić.

Likovnu izložbu uljepšali su radovi čak osmero naših učenika. Među najboljim likovnim ostvarenjima prispjelim na ovogodišnje natjecanje našla su se likovna djela  učenika 6. razreda Elene Đuras, Karla Đurasa, Brigite Habunek, Hane Hrebak, Sare Prašnjak,  učenika 8.b razreda Tina Vidačeka  i Lucije Sitar te učenice 8.a razreda Laure Koščak. Mentor učenika je učitelj likovne kulture Željko Čanžar.

 

 [više]

Sretno u novoj školskoj godini! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanja Polančec, 9. 9. 2020. 11:16

Dana 7. rujna započela je nova nastavna godina, 2020./21. Svim učenicima želimo pregršt lijepih trenutaka provedenih u školi sa svojim prijateljima i učiteljima te puno novih znanja koja će obogatiti naš pogled u svijet. 

U skladu sa svojim prostornim uvjetima i načinima rada, za vrijeme boravka u školskim ustanovama, pridržavamo se epidemioloških mjera koje se nalaze u prilogu, a odnose se na zaštitu od zaraze virusom COVID-19. 

 [više]

Obavijest o početku nastave

Autor: Sanja Polančec, 3. 9. 2020. 13:54

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Nastava za sve učenike naše škole počinje u ponedjeljak, 7. rujna.

Nastava se organizira za sve učenike u jutarnjoj smjeni, model A (sat traje 45 min).

Učenici od 2. do 8. razreda dolaze na nastavu u 8.00 sati i imat će 3 školska sata (do 10.25 sati).

Učenici prvog razreda dolaze u školu u 11.00 sati uz pratnju jednog roditelja (u matičnu školu i područnim odjelima u isto vrijeme). Roditelji su obavezni imati zaštitne maske za lice. Učenici prvog razreda iz Radovana svoj će prvi dan u školi imati u sportskoj dvorani škole.

Svi učenici na ulazu škole paze na međusobni razmak (1,5 m), moraju dezinficirati ruke i obuću te postupiti prema uputama dežurnih učitelja. Učenici od 2. do 4. razreda ulaze na ulaz „nove škole“, a učenici od 5. do 8. razreda na ulaze „stare škole“. Učenici u školu ulaze sa zaštitnim maskama. Obavezno je obuvanje u papuče od prvog dana nastave. Sa svim detaljnijim uputama učenici će biti upoznati prvog dana nastave.

Učenici koji imaju simptome zaraznih bolesti, ne dolaze u školu.

Besplatni udžbenici bit će učenicima podijeljeni prvog dana nastave pa je u ponedjeljak potrebno sa sobom ponijeti školsku torbu. Učenici će dobiti i 2 perive maskice koje svim učenicima osigurava Varaždinska županija.

U ponedjeljak neće biti organizirane prehrane za učenike. Školska kuhinja počinje s radom od utorka, 8. rujna.

Za dolazak u školu osiguran je prijevoz za učenike putnike prema dosadašnjem voznom redu. Za vrijeme vožnje, obavezna je upotreba zaštitnih maski za lice za sve učenike te je potrebno paziti na međusobni razmak. Povratak kućama iz škole u Radovanu organiziran je u 10.30 sati.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na:

ured@os-metel-ozegovic-radovan.skole.hr

ili

tel. 042/747-525.

 [više]

Potvrda liječnika za izrazito vulnerabilnu (osjetljivu) djecu

Autor: Sanja Polančec, 1. 9. 2020. 10:54

Poštovani roditelji, 
Prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.  te Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19, škole će za djecu koja spadaju u izrazito vulnerabilnu (osjetljivu) skupinu, nastavu organizirati kao nastavu na daljinu. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke te o tome odluku donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite ili liječnik obiteljske medicine.

Ukoliko vaše dijete spada u ovu skupinu, molimo vas da o tome razgovarate s vašim nadležnim liječnikom te obavijestite školu kako bi se na vrijeme mogli organizirati svi potrebni oblici nastave.
Sve obavijesti o organizaciji prvog dana nastave bit će tokom četvrtka objavljene na web stranici naše škole.

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Autor: Sanja Polančec, 27. 8. 2020. 09:52

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je epidemiološke mjere za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja će također do 31. kolovoza svim školama poslati i detaljne upute o radu škola s obzirom na nove okolnosti.

Molimo Vas da pažljivo pročitate mjere koje se nalaze u nastavku. 

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u šk.god. 2020./21.

Nastava u školi odvijat će se sukladno svim epidemiološkim mjerama i uputama. Učenike i roditelje molimo da se pridržavaju svih uputa koje će biti propisane na razini škole, a o kojima će vas na vrijeme obavijestiti razrednici. Kako bi nova situacija svima bila lakša, molimo roditelje da svojoj djeci objasne važnost pridržavanja svih mjera kako u školi tako i izvan škole.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



COVID19
Tražilica
Online nastavni sadržaji

Korisni linkovi

Užina za sve.

Kviz!

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Metel Ožegović Radovan / Varaždinska 14, HR-42242 Radovan / os-metel-ozegovic-radovan.skole.hr / ured@os-metel-ozegovic-radovan.skole.hr
preskoči na navigaciju